Stubaste voćne sadnice

Stubaste sadnice su rodne kao i njihove visoke rođake, samo što daju manje prinosa srazmerno svojoj veličini. Pored toga što su plodovi ukusni i upotrebljivi, ove voćke su idealne za manje površine jer ne zahtevaju veliki razmak izmedju sadnica. Veoma su dekorativne, pa se sade u dvorištima, baštama, vrtovima.

Stubaste sadnice višnje

Stubaste višnje sazrevaju u julu. Plodovi su tamno crveni, sočni,srednje veličine i redovno radjaju. Ove sadnice se mogu saditi na međusobnom razmaku od jednog metra. Uspešno se gaje i na otvorenom polju i u saksijama . Prilikom sadnje posebno obratiti pažnju da budu dobro zalivene.

Stubaste sadnice kajsije

Sadnice stubaste kajsije su osetljive na zimu i sazrevaju krajem juna. Plodovi su jarko crvene boje, sočnog ukusa,srednje krupnoće i radjaju redovno. Mogu se gajiti i na polju i u saksijama podjednako uspešno.

Stubaste sadnice šljive

Sadnice stubaste šljive sazrevaju u septembru. Plodovi su ljubičasto-plavi, sočni, krupni i što je veoma važno radjaju redovno. Ove sadnice se ne sade gusto. Kao i druge stubaste sadnice tako i sadnice stubaste šljive uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim izdancima. Prilikom sadnje sadnica nikako ne bi trebalo dozvoliti da ne budu dobro polivene.

Stubaste sadnice trešnje

Ove sadnice se mogu saditi u razmaku od jednog do tri metra. Sadnice stubaste trešnje uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u žardinjerama. Ovoj sorti ne trebaju oprašivači. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim izdancima. Pre sadnje voćnih sadnica nikako ne bi trbalo skraćivati vrh.

Stubaste sadnice kruške

Stubaste kruške se gaje sve više u poslednje vreme. Svi poslovi oko sadnice se obavljaju sa zemlje jer visina voćaka ne prelazi 2 m u punoj rodnosti. U prvoj godini po sadnji ne treba skraćivati sadnicu. Najbolje ih je posaditi u jesen. Sve izbile mladare bi trbalo skratiti u toku leta na 15 cm.

Stubaste sadnice jabuke

Stubaste jabuke su jako popularne zato što već prve godine počinju da radjaju, zato što dobro radjaju i naravno zato što na manjim površinama može da se zasadi veći broj stabala jer se slabo granaju. Plodovi mogu biti crvene, zelene i žute boje. Još jedna od dobrih karakteristika je otpornost na mnoge bolesti (čadjavost i pepelnicu) i štetočine.
Naš rasadnik nudi veliki izbor stubastih jabuka: Rumeno vreteno, Kraljica čardaša, Vesna, Đerdan i Zeleni dragulj.