Sadnice voća Višnja

Zasadi višnje se obično podižu na blagim padinama koje su okrenute istoku, jugo-istoku i jugu. Dobro podnosi zimske mrazeve. Najvežu osetljivost pokazuje par nedelja pre cvetanja. Kad je tip zemljišta u pitanju, zasad treba podići na peskovito ilovastom, ili glinenom tipu. Preporučuje se jesenja sadnja na zemljištu koje je tokom leta dobro obradjeno i oplemenjeno mineralima. Višnja se manje koristi u svežem stanju, mnogo više se koristi u konditorskoj industriji, za sokove, džemove, rakije, likere.

Meteor

Sadnice voća višnje, sorte Meteor su poreklom iz Mađarske.
Vreme zrenja: Prva polovina juna.

Čačanski rubin

Sadnice voća višnje, sorte Čačanski rubin su domaćeg porekla.
Vreme zrenja: Početak juna.
Podloga: Magriva

Keleris 16

Sadnice voća višnje Keleris 16 su poreklom iz Danske. Daje krupne plodove težine oko 5 gr. Tаmno crvene su boje, vrlo lepog ukusa. Stаblа su srednje visoka. Prorodi rаno i rađa u izobilju.
Vreme zrenja: Početak jula.
Podloga: Magriva

Keleris 14

Sadnice voća višnje višnje Keleris 14 je sorta koja daje srednje krupne plodove (4-5 g). Stablo je male bujnosti, uspravne krune sa dosta sitnih oborenih grana. Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti. Meso ploda je kiselo i prijatne arome.
Vreme zrenja: Početak jula.
Podloga: Magriva

Erdi Botermo

Sadnica voća višnje Erdi Botermo ima drvo koje raste visoko, sa veoma lisnatom krunom. Samooplodna je sorta. Plod krupan, težine je oko 5,5 g u obliku srca, tamno crvene boje, slatko kiselkastog ukusa. Plod se može koristiti za i za industrijsku preradu.
Vreme zrenja: Početak jula.
Podloga: Magriva

Oblačinska

Poreklo sadnice voća višnje Oblačinska je nepoznato. Slabo do srednje je bujna. Dobro podnosi različite terene. Samooplodna je, srednje ranog cvetanja, u trećoj godini posle sadnje prorodi, a rađa vrlo dobro. Najrasprostranjenija je u Srbiji.
Vreme zrenja: Kraj juna.
Podloga: Izdanak Oblačinske višnje

Šumadinka

Sadnice voća višnje Šumadinka su domaćeg porekla. Ima najkrupnije plodove medju višnjama. Plod je zatupasto srcast, pokožica crvene do tamno crvene boje, meso polučvrsto, sočno ukusno, sok obojen.
Vreme zrenja: Prva polovina avgusta.
Podloga: Divlja trešnja, Magriva