Sadnice voća Orah

Drvo oraha može da raste i na manje plodnoj zemlji ali ipak najviše prinosa daje u vinogradarskoj zoni na zemljištu umereno vlažnom i zemljištu koje je bogato humusom. Orah se može saditi i u jesen i u proleće, ali se ipak preporučuje jesenja sadnja zbog boljeg primanja sadnica. Za podizanje zasada je najbolje birati osunčane blage padine. Naravno, da bi prinos bio veći iz godine u godinu, zasad se mora redovno prihranjivati i održavati. Orah ne zahteva veliku količinu padavina u toku leta, ali je važno da su ravnomerno raspoređene. Plodovi oraha stižu krajem septembra, mogu se dobro očuvati tokom godine.

Rasna

Voćne sadnice oraha Rasna ističe se kasnim kretanjem vegetacije čime izbegava pozno prolećne mrazeve i primarnu infekciju gnomonijom koja izaziva oboljenje pegavost lisca samim tim hemijska zaštita ove sorte je nepotrebna. Rano prorodi i ima veliku rodnost, pa se preporučuje za gajenje i u hladnijim oblastima.
Vreme zrenja: Početak septembra.
Podloga: Divlji orah

Elit

Sadnice voća oraha, sorte Elit su poreklom iz Slovenije .
Vreme zrenja: Sredinom oktobra
Podloga: Sopstveni koren

Šejnovo

Sadnice voća oraha Šejnovo je domaćeg porekla. Šejnovo je jedna od najboljih sorti oraha. Kasno započinje vegetaciju, pa je otporna na mrazeve. Srednje je bujna i veoma rodna sorta, srednje krupnoće (12 g). Jajastog je oblika, tanke i lako lomljive ljuske.
Vreme zrenja: Početak septembra.
Podloga: Sopstveni koren

Gajzenhajm

Sadnice voća oraha Gajzenhajm je poreklom iz Nemačke. Drvo je srednje bujno i rodno. Plod je srednje krupan do krupan, širokog ovalnog oblika, ljuska je vrlo glatka, svijetla, lijepog izgleda. Jezgro je dobrog ukusa, žućkaste boje.
Vreme zrenja: Početak septembra.
Podloga: Sopstveni koren

Šampion

Sadnice voća oraha Šampion je domaćeg porekla. Orah Šampion je bujna i vrlo rodna sorta. Otporan je na bolesti. Masa ploda je oko 14 grama, jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Popunjenost jezgra je oko 58 %. Sazreva vrlo rano. Odlična, srednje bujna i rodna sorta. Može se gajiti na svim područjima pogodnim za voće.
Vreme zrenja: Početak septembra.

Domaći sejanac

Sadnice voća oraha Domaći sejanac je domaćeg porekla. Domaći sejanac, daje solidan prinos. Plod je srednje krupan, meke je ljuske i svetlog jezgra.
Vreme zrenja: Početak septembra.
Podloga: Sopstveni koren