Sadnice voća Kajsija

Kajsija ne podnosi dobro zimske temperature. Osetljiva je na kasne prolećne mrazeve. Cveta veoma rano, pa može doći do izmrzavanja cveta ili tek zametnutog ploda. Za razliku od zimskih, letnje temperature dobro podnosi. Tokom juna i jula je treba polivati, ali ne treba preterivati, jer višak vode može da joj naškodi. Za podizanje zasada kajsije treba birati zemljište peskovito-glineno, neutralne do alkalne kiselosti. Kajsija ne voli velika temperaturna kolebanja, i ne podnosi terene izložene jakim udarima vetra. Sadnja se obavlja u jesen i rano u proleće.

Mađarska rana

Plod je veoma krupan, izduženo jajast sa dubokom uzdužnom brazdom, mase oko 100-140g. potkožica slamastožuta, sa sunčane strane zlatnožuta i išarana crvenim pegama.Meso svetložuto, sočno, slatkokiselo odličnog ukusa.
Vreme zrenja: Druga polovina juna i početak jula.
Podloga: Dženarika

Novosadska Rana

Voćne sadnice kajsije Novosadska Rana ima stablo koje je srednje razvijeno. Plod je veoma krupan oko 80g, osnovne boje narandžasta sa dosta crvenila.Meso ploda je narandžasto, sočno, slatko-kiselog ukusa.Plodovi su joj atraktivni i kvalitetni, obilno rađa.
Vreme zrenja: Druga polovina jula.
Podloga: Dženarika

Bergeron

Voćne sadnice kajsije Bergeron su poreklom iz Francuske. Srednje je do jake bujnosti. Daje srednje krupan do krupan (40-45 g) plod, okruglasto-duguljastog oblika, svetlonarandžaste boje prekrivene s 10 – 40% crvenila. Meso ploda je čvrsto, slatkog ukusa, aromatično, srednje sočno s malim udelom kiselosti. Samooplodna je sorta kajsije.
Vreme zrenja: Kraj jula i početak avgusta.
Podloga: Dženarika

Kečkemetska ruža

Sadnice voća kajsije Kajsija Kečkemetska ruža su mađarskog porekla. Daje plod koji je sitan do srednje krupan, nesimetričnog okruglastospljoštenog oblika, svetlonarandzste boje s crvenilom na sunčanoj strani.Rodnost je visoka, kada prerodi deo plodova ostaje zelen.Meso ploda je narandzastožuto, otporno, osvježavajućeg okusa i izražene arome, otporno na prevoz.
Vreme zrenja: Kraj jula.
Podloga: Dženarika

Nju Džersi

Voćne sadnice kajsije Nju Džersi su poreklom iz SAD. Ima odlicnu rodnost i veoma kvalitetne plodove.Plod je krupan, okruglast, pokožica žutonarandžasta, meso srednje čvrstine zlatno žuto, slatkonakiselo, veoma ukusno i lako se odvaja od koštice.Mora se brati malo ranije pri prelasku zelene boje u žutu, jer zreli plodovi dosta otpadaju.
Vreme zrenja: Kraj juna i početak jula.
Podloga: Dženarika

Roksana

Voćne sadnice kajsije Roksana daju plod koji je vrlo krupan u proseku 70g, cepača, izduženog oblika, narandžaste boje sa intezivnim crvenilom.Meso je čvrsto, vrlo ukusno.Atraktivna za tržište, odlična za jelo i preradu. Kasno cveta.
Vreme zrenja: Kraj jula i početak avgusta.
Podloga: Dženarika

Krupna rana

Voćne sadnice kajsije Krupna rana su Mađarskog porekla. Po kvalitetu je jedna od najboljih sorti kajsije u svetu. Ima veliku rodnost. Plod je veoma krupan, izduženog oblika.Potkožica je slamastožuta, sa sunčane strane zlatnožuta sa crvenim pegama. Meso je žuto, sočno, slatkonakiselo.Dobro podnosi zimske mrazeve.
Vreme zrenja: Polovina juna i početak jula
Podloga: Dženarika

Novosadska rodna

Sadnice voća kajsije Novosadska rodna su domaćeg porekla. Novosadska rodna ima plod koji je srednje krupan, izduženo-okruglog oblika.Pokožica je narandžasta, sa sunčane strane rumena.Svetlo je narandžaste boje a meso narandžasto, vrlo ukusno i aromatično.Cepača je. Mana je da se vrhovi koštice lome.Pogodna je za proizvodnju rakije.
Vreme zrenja: Sredina jula.
Podloga: Dženarika

Mađarska najbolja

Sadnice voća kajsije Mađarska najbolja daje krupan plod težine 50g.Cepača je. Crvena je sa karakterističnim pegama.Meso je narandžaste boje, dosta čvrsto, sočno, slatkonakiselo i aromatično, vrlo kvalitetno.Samooplodna je i dosta otporna na niske temperature. Plod se lako odvaja od koštice.
Vreme zrenja: Sredina jula.
Podloga: Dženarika