Sadnice voća Dunja

Dunja je listopadno drvo koje se ne odlikuje previsokim rastom ali zato radja krupne , veoma ukusne mirišljave i zdrave plodove. Dunja cveta kasno, početkom maja pa na taj način izbegava negativan uticaj poznih mrazeva. Dunja dobro podnosi topla leta. Za zasade dunje treba odabrati glineno-peskovito tlo, koje se može navodnjavati. Sadnice dunje se mogu uspešno saditi tokom celog leta pa sve do kasne jeseni. Dunja se bere kada plodovi počnu da sazrevaju, treba ih pažljivo brati i redjati u gajbice da ne bi došlo so nagnječenja i oštećenja ploda.

Šampion

Sadnice voća dunje Šampion su poreklom iz SAD.
Vreme zrenja: Početak oktobra.
Podloga: Dunja MA

Leskovačka

Sadnice voća dunje Leskovačka su domaćeg porekla. Plodovi su krupni, loptasto jabučastog oblika, mirišljavi, limunžute boje. Meso je čvrsto, sočno, slatkokiselog ukusa. Delimično je samooplodna. Smatra se najkvalitetnijom i najukusnijom sortom dunje.
Vreme zrenja: Početak oktobra.
Podloga: Dunja MA

Vranjska

Sadnice voća dunje Vranjska su domaćeg porekla. Plodovi su krupni, kruškastog oblika, zlatnožute boje. Meso je srednje čvrsto, slatkonakiselo. Samooplodna je sorta, upotrebljava se kao oprašivač za Leskovačku dunju.
Vreme zrenja: Prva polovina oktobra.
Podloga: Dunja BA-29