Sadnice voća Breskva

Breskva je veoma atraktivna voćka. U celom svetu je veoma tražena. Gaji i najbolje uspeva u toplijim klimatskim područjima Španije, Grčke, Francuske, ali i kod nas se postiže zadovoljavajući rod. Biljka može da podnese zimske mrazeve i do -24˚C. Najopasnije, kao i kod drugog voća, su visoke temperature tokom januara i februara koje izmame pupoljke, koje pozni prolećni mraz može da ošteti.

Breskva je voćka koja traži veću količinu vode tokom proleća u vreme rasta letorasta, plodova. Zemljište bi trebalo da bude rastresito, vodopropusno,peskovito-ilovasto. Zemljište mora biti bogato hranljivim elementima kao što su kalijum, azot, fosfor. Sadnja se obavlja u jesen ili u rano proleće. Prilikom sadnje treba birati samo dobro razvijene sadnice. Breskva pun rod daje tek posle 5. godine, a stablo aktivno radja 12-15 godina. U punom rodu, i pri povoljnim vremenskim uslovima prinos može biti i do 40t/h.

Vinogradarska breskva

Voćne sadnice breskve Vinogradske potiče iz naših krajeva. Boja pokožice je žuta prekrivena do jedne trećine površine lepom crvenokastom bojom. Meso žuto, čvrsto, sočno, ukusno i kvalitetno
Vreme zrenja: Tokom septembra
Podloga: Vinogradarska breskva.

Breskva Kolins

Sadnice voća breskve, sorte Kolins su poreklom iz SAD
Vreme zrenja: Prva polovina jula.
Podloga: Vinogradarska breskva.

Spring Tajm

Sadnice voća breskve Spring Tajm je poreklom iz Kanade. Sazreva veoma rano. Plod je krupan. Daje srednje obilan rod. Meso je belo, meko, dobre arome i zadovoljavajućeg kvaliteta. Koštica se ne odvaja od mesa.
Vreme zrenja: Polovina juna.
Podloga: Vinogradarska breskva.

Krest Heven

Sadnice voća breskve Krest Heven je poreklom iz SAD. Cveta srednje kasno. Plod je okruglog oblika, krupan, čvrst, atraktivnog izgleda. Koštica se odvaja od mesa. Meso je crvene boje oko koštice. Kasnija sorta pogodna i za preradu.
Vreme zrenja: Druga polovina jula.
Podloga: Vinogradarska breskva.

Red Heven

Sadnice voća breskve Red Heven je poreklom iz SAD. Cveta srednje kasno, plod je srednje krupan do krupan, prekriven jako crvenom bojom. Meso je žute boje, čvrsto, slatko, dobre arome i odličnog kvaliteta.Koštica se delimično odvaja od mesa. Prvi i najčešći izbor za preradu u kompot i sok.
Vreme zrenja: Početak avgusta.
Podloga: Vinogradarska breskva.

Badem Markoni

Voćne sadnice badema Markoni rađaju i u našim krajevima ali ne podnose niske temperature.Plod je koštunica eliptično pljosnatog do okruglog oblika s jednom “semenkom”.
Vreme zrenja: Polovinom septembra.